Koncert Jiřího Schmitzera

Originální umělec a člověk, pro kterého lze jen těžko nalézt kategorii, do které by patřil – to je JIŘÍ SCHMITZER. Vynikající divadelní a filmový herec, protagonista slavných filmů Marečku, podejte mi pero! (kde hrál syna svého vlastního otce Jiřího Sováka), Postřižiny, Slavnosti sněženek, Vesničko má středisková, Černí baroni či Báječná léta pod psa, držitel dvou Českých lvů za nejlepší herecký výkon (Bumerang, Kráska v nesnázích) je také osobitým písničkářem, který vydal už čtyři autorská alba.

A v roli interpreta vlastních písniček a jejich vtipného komentátora se Jiří Schmitzer představil i ve Vinoři, a to v neděli 20. 11. 2011, samozřejmě ve dvacet hodin a jedenáct minut… Bývalá konírna Hoffmanova dvora se téměř zaplnila diváky, a z jejich reakcí lze soudit, že si je pan Schmitzer svým recitálem zcela získal.

O spokojenost vzácného hosta i zhruba sto padesáti návštěvníků koncertu se starali členové Sdružení pro Vinoř, kteří akci připravili a postarali se i občerstvení pro všechny zájemce.

Tak jako v případě loňského Festivalu pro všechny generace a letošní jarní akce Vinoř a film bylo i v tomto případě vstupné dobrovolné, a je třeba s potěšením konstatovat, že milovníci kultury na vinořsku ani tentokrát nezklamali a pomohli svými příspěvky koncert zafinancovat.
Za Sdružení pro Vinoř děkuje a na další shledání při podobně vzácných příležitostech se těší

Robert Rytina

Jiří Schmitzer ve Vinoři!