Ctěnice přebere Muzeum hlavního města Prahy! 29. 5. 2012

Muzeum hl. m. Prahy přebírá od PIS historické nemovitosti
Rada hl. m. Prahy dnes souhlasila s tím, aby do správy Muzea hl. m. Prahy přešly historické objekty Staroměstská mostecká věž, Prašná brána, Malostranská mostecká věž, věž chrámu sv. Mikuláše, bludiště Petřín, rozhledna Petřín, Novomlýnská vodárenská věž a areál Ctěnického zámku. Pokud změnu schválí zastupitelstvo města, převezme muzeum objekty od Pražské informační služby od 1. července 2012.

/zpráva z 20. jednání Rady hl. m. Prahy 29. května 2012/

“Je to změna, kterou město zjednoduší administraci správy těchto nemovitostí. Racionalizace provozu je důležitá, ale osobně považuji za ještě významnější, že Muzeum hlavního města Prahy získá jedinečnou možnost vystavovat a představovat předměty dosud uložené v depozitáři, připravovat tematické výstavy a realizovat zajímavé doprovodné programy pro laickou i odbornou veřejnost. Depozitáře městského muzea jsou plné sbírek, které lidé zatím nemohli vidět, protože chyběly potřebné prostory,” řekl ke změně radní Václav Novotný (TOP 09).

Změna zřizovacích listin, kterou dnes rada schválila a doporučí zastupitelstvu, se týká obou organizací, tedy Pražské informační služby i Muzea hl. m. Prahy, které spolu s novým majetkem získá i oprávnění provozovat činnosti, které potřebuje k jeho správě i využití.

Comments are closed.