Dočasná autobusová zastávka “u zámku” – 25. 11. 2017

Dnes 25. 11. 2017 se podařilo během dopoledne postavit dočasnou autobusovou zastávku u zámku. Práce započaly v 7:00, na dobu 4 hodin došlo ke svedení provozu na Mladoboleslavské do jednoho jízdního pruhu a stavební firma pracovala s maximálním nasazením, aby čas uzavírky byl co nejkratší.

Tím, že se práci podařilo přesunout na víkend, netvořily se žádné kolony a nejvíce jsme napočítali frontu asi 7 vozů a čekání nepřesahovalo půl minuty. Každopádně velký dík patří firmě MV BAU, s.r.o., která zastávku stihla v krátkém čase a byla ochotna realizaci posunout na víkend. Když se porovná doba, po kterou se celá věc řeší administrativně na Magistrátu, s policí, s TSK, s Ropidem, s Dopravním podnikem a dalšími, je doba stavby asi tak setina promile.

Nyní zbývá v pondělí nastříkat vodorovné dopravní značení, osadit označníky, v týdnu uskutečnit zkušební jízdu autobusem, požádat o licenci na zastávku a následně o zařazení zastávky do jízdních řádů do 10.12.2017. Pokud se i toto zdaří, první autobus by zde měl zastavit 3.1.2018. Samozřejmé paralelně s tím se pracuje na projektu finální zastávky blíže k zámku, která bude obousměrná. Každopádně tato dočasná zastávka by měla pomoci hlavně lidem z nových sídlišť, je o polovinu blíže než ta u Normy.

 

 

Comments are closed.